ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, η ομάδα του κέντρου υποδοχής και κοινωνικής ένταξης προσφύγων, Welcommon, διοργάνωσε μια σειρά δράσεων, θέλοντας να αφιερώσει ολόκληρο τον Ιούνιο στην περιβαλλοντική δράση και ευαισθητοποίηση, τόσο των φιλοξενούμενων προσφύγων, όσο και της τοπικής κοινωνίας.

Η αρχή έγινε με την ευαισθητοποίηση των παιδιών προσφύγων που φιλοξενούνται στο Welcommon, μέσω της διαφορετικής αφήγησης του παραμυθιού “Ένα ψάρι που δεν ήξερε να κολυμπάει”. Θέλοντας να υπερκεράσουμε το εμπόδιο της διαφορετικής γλώσσας, αλλά και να ενισχύσουμε τη συμμετοχή των παιδιών, επιλέξαμε μια διαφορετική αφήγηση του παραμυθιού, επιστρατεύοντας τη ζωγραφική και τη δημιουργικότητα των παιδιών για την εξέλιξη της ιστορίας. Πρωταγωνίστρια μαζί με τα παιδιά δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τη συγγραφέα του βιβλίου και εικονογράφο, Λήδα Βαρβαρούση.

Στο Welcommon επιδιώκουμε να συνδυάσουμε την υποδοχή και ένταξη των προσφύγων με την κοινωνική και πράσινη καινοτομία, μέσω πολλών και διαφορετικών ιδεών και δραστηριοτήτων που μεταξύ άλλων στοχεύουν στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής και ενεργειακής απόδοσης του χώρου. Προσωπικό, εθελοντές και φιλοξενούμενος πληθυσμός προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις περιβαλλοντικές επιδόσεις μας και παράλληλα να ευαισθητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία, συμμετέχοντας ή διοργανώνοντας περιβαλλοντικές δράσεις. Ειδικά κατά τον μήνα Ιούνιο ο στόχος αυτός θα είναι περισσότερο ενισχυμένος.