ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΓΛΩΣΣΩΝ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Στο Welcommon προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε καινοτόμες μεθόδους για την εκπαίδευση και την ανάδειξη των ικανοτήτων και δεξιοτήτων των φιλοξενούμενων προσφύγων. Ένα από τα βασικά ζητήματα είναι η γρήγορη και στοχευμένη εκμάθηση γλωσσών από τους πρόσφυγες, είτε αυτοί πρόκειται να μετεγκατασταθούν σε κάποια άλλη χώρα, είτε να μείνουν στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων προσφέρουμε τη δυνατότητα μαθημάτων εκμάθησης γλωσσών με τη χρήση υπολογιστών, ακολουθώντας μεθόδους e-learning, με τη χρήση σχετικών προγραμμάτων και τεχνολογικής υποδομής βασιζόμενοι σε προγράμματα εκμάθησης αγγλικών, γερμανικών ή ελληνικών.

Είτε με τη βοήθεια εθελοντών, είτε μόνοι τους, οι φιλοξενούμενοι μπορούν να εξασκούνται καθημερινά. Η εικόνα, το βίντεο, η χρήση υπολογιστή είναι ένας ελκυστικός τρόπος εκμάθησης για τους πρόσφυγες, ώστε να εξασκούν καθημερινά τις γνώσεις τους.

e-learning

Ευχαριστούμε τους φίλους μας από την Καταλονία (mSocial, ACSAR Foundation) για την δωρεά των χρησιμοποιημένων υπολογιστών, καθώς και την AMB για την στήριξή της για την απόκτηση του απαραίτητου εξοπλισμού (κάμερες, ακουστικά κα).

e-learning-3