ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟ WELCOMMON

30 εκπρόσωποι ευρωπαϊκών Δήμων και άλλων φορέων που συμμετείχαν στο Φόρουμ Κοινωνικών Υποθέσεων – Social Affairs Forum του δικτύου EUROCITIES που φιλοξένησε ο Δήμος Αθηναίων επισκέφθηκαν το Welcommon. Οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στο κτίριο και ενημερώθηκαν αναλυτικά για τους στόχους και τη λειτουργία του Welcommon από τον Νίκο Χρυσόγελο, Πρόεδρο του Ανέμου Ανανέωσης, και τον Νίκο Δωρόπουλο, εκ μέρους της ΕΑΤΑ.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους Δήμους Μονάχου, Στρασβούργου, Εδιμβούργου, Γκέτεμπουργκ, Βουδαπέστης, Λισαβόνας, Βαρκελώνης, Ρήγα, Γάνδης, Γκντανσκ, Όσλο, Λάιπτσιχ, Ουτρέχτης, από τη Βουλή του Βερολίνου, το Πανεπιστημίου της Έσσης, το δίκτυο μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων Eurocities και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι εκπρόσωποι των Ευρωπαϊκών Δήμων ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα για τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες, για τις υπηρεσίες που τους παρέχονται, καθώς και για τις δυνατότητες συνεργασιών και ανταλλαγής εμπειριών με ανάλογα προγράμματα στις πόλεις τους.

Οι συμμετέχοντες δήμοι έλαβαν μέρος στην πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων και του Δημάρχου Γιώργου Καμίνη για τις «Πόλεις Αλληλεγγύης – Solidarity Cities», με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας μεταξύ των πόλεων πάνω σε θέματα υποδοχής και ένταξης των προσφύγων. Η πρωτοβουλία παρουσιάστηκε στην Αθήνα κατά τη διάρκεια του Φόρουμ, σε συνέχεια μίας πολιτικής συζήτησης μεταξύ των επικεφαλής των πόλεων για το πώς οι πόλεις μπορούν να συνεργαστούν καλύτερα στην υποδοχή και ενσωμάτωση των προσφύγων.