ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

Το Welcommon ήταν ο τελικός προορισμός του «Περιπάτου κατά των Διακρίσεων” που διοργάνωσε για τρίτη συνεχή χρονιά το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών στις 21 Μαρτίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη των Διακρίσεων.

Για ακόμα μία χρονιά εκπρόσωποι από ευρύτερες ομάδες που πλήττονται από το ρατσισμό (ΑΜΕΑ, LGBT, Ρομά, μετανάστες, οροθετικοί, πρόσφυγες, ηλικιωμένοι, χρήστες ουσιών, θρησκευτικές ομάδες, κτλ) ενωμένοι πραγματοποίησαν έναν ξεχωριστό περίπατο κατά του Ρατσισμού & των Φυλετικών Διακρίσεων. Μαζί τους συμπορεύτηκαν προσωπικότητες από το χώρο των τεχνών και των γραμμάτων, πολιτικά πρόσωπα, δημοσιογράφοι, μέλη της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιούνται στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η πορεία που ακολουθήθηκε έχει αφετηρία την Πλατεία Συντάγματος και συνεχίστηκε μέχρι το Κέντρο Υποδοχής και Κοινωνικής Ένταξης Προσφύγων Welcommon. Στο Welcommon πραγματοποιήθηκε μια μικρή εκδήλωση στη μνήμη του Προέδρου της οργάνωσης Praksis, Τζανέτου Αντύπα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκε από το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών βραβείο στην Πρόεδρο της Praksis, Νίκη Βουδούρη, για το συλλογικό έργο της οργάνωσης. Με πρωτοβουλία του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, από φέτος θα πραγματοποιείται βράβευση μιας οργάνωσής ή ενός φυσικού προσώπου που ασχολείται με θέματα Αντιρατσισμού και ανθρωπίνων δικαιωμάτων με βραβείο το οποίο θα φέρει το όνομα “Αντιρατσισμός- Τζανέτος Αντύπας”.