Γυαλιά για τον Hasan χάρη στην κινητοποίηση των εθελοντών μας

Ο Hasan είναι ένα παιδί πρόσφυγας από τη Συρία, 16 χρονών, που φιλοξενείται στο Welcommon αλλά έχει σοβαρό πρόβλημα με την όρασή του. Σύμφωνα με την ιατρική διάγνωση του οφθαλμίατρου έχει υψηλή μυωπία (ν – 14.00 Δ) άμφω, δεξιός οφθαλμός 0.75 αστιγματισμό επίσης 45 μοίρες και αριστερός οφθαλμός 1.00 βαθμό αστιγματισμό 135 μοίρες.

Το παιδί χρειάζονταν άμεσα γυαλιά τα οποία κόστιζαν εκατοντάδες Ευρώ, ακόμα και με έκπτωση, σύμφωνα με τη τελευταία προσφορά, χρήματα που η οικογένειά του δεν μπορούσε να διαθέσει. Δυσκολεύονταν ήδη να συμμετάσχει σε δραστηριότητες και γενικότερα να κοινωνικοποιηθεί λόγω πολλών προβλημάτων με την υγεία του και σίγουρα η έλλειψη όρασης είναι τρομερό εμπόδιο για το παιδί.

Ο λόγος που είναι τόσο μεγάλο το κόστος είναι εξαιτίας των υψηλών βαθμών που έχει σε κάθε μάτι και του ειδικού τζαμιού που χρήζουν τα γυαλιά καθώς ακόμα και στη περίπτωση που πέσουν κάτω δεν θα σπάσουν.

Τα καταφέραμε όμως. Ο Hasan εκφράζει με την κάρτα που έφτιαξε ο ίδιος τις ευχαριστίες του προς το WELCOMMON, τις εθελόντριες από τη Γερμανία και το δίκτυο υποστήριξης προς το WELCOMMON που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά αυτό.

Είναι ωραίο να ξέρεις ότι ένα πρόβλημα λύνεται χάρη στην αλληλεγγύη και κινητοποίηση τόσων ευαισθητοποιημένων ανθρώπων.
Ευχαριστούμε και εμείς.