Τα παραμύθια του Εθνικού στο Welcommon

Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 17.00 το WELCOMMON θα φιλοξενήσει τα Παραμύθια του Εθνικού. Ένας επαγγελματίας παραμυθάς ο  Δημήτρης Προύσαλης, και ο μουσικός του, Φίλιππος Πλακιάς, θα αφηγηθούν παραμύθια του κόσμου σε παιδιά πρόσφυγες, στο πλαίσιο της σχετικής δράσης του Εθνικού Θεάτρου που αναπτύσσει τη δράση για τα παιδιά ευπαθών ομάδων στην Αθήνα και τον Πειραιά με συνοδοιπόρο το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Τα παιδιά του Welcommon επισκέπτονται το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

snf

Η Κυριακάτικη βόλτα μας στις 22 Ιανουαρίου είχε προορισμό το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Στην εκδρομή συμμετείχαν 40 πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Welcommon, ως επί το πλείστον παιδιά. α παιδιά έλαβαν μέρος σε πολλές δραστηριότητες με μεγάλο ενθουσιασμό. Η περιήγησή μας στο πάρκο τα περιελάμβανε όλα: βόλτες, ποδόσφαιρο, φωτογραφίες, παιχνίδια κ.α.

Συνεργασία με Καταλανούς εθελοντές

15823330_10155687826003712_5046418365431401105_n-300x225

Κατά τη διάρκεια των γιορτών είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε 14 εθελοντές από την Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος Xeflis, που υλοποιήθηκε από τις 23 Δεκεμβρίου 2016 έως τις 8 Ιανουαρίου 2017. Στόχος του προγράμματος που υλοποιήθηκε από τις οργανώσεις της Καταλονίας mSocial και Fundació ACSAR ήταν η παροχή στήριξης προς το ΅Welcommon και τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες.

Πρωτοχρονιά στο Welcommon

1st-year

Η αλλαγή της χρονιάς μας βρήκε στο Welcommon. Όλοι και όλες μαζί, φιλοξενούμενοι πρόσφυγες, εθελοντές και προσωπικό σε μια βραδιά που είχε μουσική, φαγητό, παιχνίδια, ευχές για ειρήνη, θετική ενέργεια, γέλιο και συμμετοχικότητα.

Δουλεύουμε με (για) πρόσφυγες σε Αθήνα και Βερολίνο. Καλές πρακτικές και ανταλλαγή εμπειριών.

20161125_131419-1-1024x468

Επιδιώκοντας την ανάπτυξη από τα κάτω μιας ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ φορέων και πολιτών από το Βερολίνο και την Αθήνα που εργάζονται με τους πρόσφυγες, οργανώθηκε από κοινού, από τον “Άνεμο Ανανέωσης”, την γερμανική πρωτοβουλία “RESPECT FOR GREECE” και το “Bildungswerk του Ιδρύματος Heinrich Boell”, επίσκεψη στο Βερολίνο υπό τον γενικό τίτλο: “Συνεργαζόμενοι στο προσφυγικό στην Αθήνα και στο Βερολίνο. Παραδείγματα καλών πρακτικών“.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής, την εβδομάδα 21-25 Νοεμβρίου 2016, προγραμματίστηκε μια σειρά δραστηριοτήτων, δημόσιων εκδηλώσεων, συναντήσεων και συζητήσεων με διαφορετικούς ανθρώπους, φορείς, υπηρεσίες, εκπαιδευτικά ιδρύματα, καλλιτέχνες, πολιτικούς και πρόσφυγες ώστε να ανταλλάξουμε εμπειρίες και καλές πρακτικές και να οικοδομήσουμε συνεργασίες σε θέματα φιλοξενίας, εκπαίδευσης, κοινωνικής ένταξης, καλλιτεχνικής έκφρασης προσφύγων.

Εκπρόσωποι ευρωπαϊκών δήμων επισκέπτονται το Welcommon

eurocities-visit

30 εκπρόσωποι ευρωπαϊκών Δήμων και άλλων φορέων που συμμετείχαν στο Φόρουμ Κοινωνικών Υποθέσεων – Social Affairs Forum του δικτύου EUROCITIES που φιλοξένησε ο Δήμος Αθηναίων επισκέφθηκαν το Welcommon. Οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στο κτίριο και ενημερώθηκαν αναλυτικά για τους στόχους και τη λειτουργία του Welcommon από τον Νίκο Χρυσόγελο, Πρόεδρο του Ανέμου Ανανέωσης, και τον Νίκο Δωρόπουλο, εκ μέρους της ΕΑΤΑ.

Advertisements