Τα παιδιά του Welcommon επισκέπτονται το πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Η Κυριακάτικη βόλτα μας στις 22 Ιανουαρίου είχε προορισμό το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Στην εκδρομή συμμετείχαν 40 πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Welcommon, ως επί το πλείστον παιδιά.

Τα παιδιά έλαβαν μέρος σε πολλές δραστηριότητες με μεγάλο ενθουσιασμό. Η περιήγησή μας στο πάρκο τα περιελάμβανε όλα: βόλτες, ποδόσφαιρο, φωτογραφίες, παιχνίδια κ.α.

snf

Η κοινωνική ένταξη δεν σημαίνει μόνο μαθήματα γλώσσας σε μια κλειστή αίθουσα. Μπορεί να έχει ευρύτερη διάσταση. Στο Welcommon κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση και στο πλαίσιο αυτό οργανώνουμε επισκέψεις σε μουσεία, αρχαιολογικούς και πολιτισμικούς χώρους, με μεγάλη ανταπόκριση από τον φιλοξενούμενο πληθυσμό.

Είναι μεγάλη η χαρά μας όταν διαπιστώνουμε πόσο έχουν αλλάξει τα παιδιά -μέσα από την φιλοξενία και τις δράσεις που οργανώνουμε- παρά το γεγονός ότι πρόκειται για παιδιά που ξέφυγαν από τον πόλεμο και τη βία. Σταδιακά, τα παιδιά επιστρέφουν σε μια κανονική παιδική ζωή, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε αναμονή, περιμένοντας να αναχωρήσουν και να συναντήσουν σε κάποια άλλη χώρα τα υπόλοιπα επιζήσαντα μέλη της οικογένειά τους.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s